אבטחת מידע לעסקים קטנים ובינוניים
אבטחת מידע לעסקים קטנים ובינוניים מהווה אתגר שדורש טיפול מיוחד וממוקד. עסקים קטנים ובינוניים הם קורבנות נוחים לתקיפות סייבר – רמת המודעות לסיכוני סייבר ויכולות הגנת הסייבר שלהם נמוכה על פי רוב, בוודאי ביחס לחברות גדולות ומבוססות.
בעלי עסקים רבים חושבים שאבטחת מידע כרוכה בעלויות גבוהות. עם זאת, בליווי מקצועי ומדויק, ההשקעה הנדרשת לצורך עמידה בסטנדרטים שיצמצמו משמעותית את הסיכונים, אינה גבוהה בדרך כלל.
תקיפות סייבר על עסקים קטנים ובינוניים
מחקרי סייבר מראים כי כ-15% מתקיפות הסייבר מתבצעות נגד עסקים קטנים, של עד 10 עובדים. כ-40% מהמתקפות הן נגד חברות של עד 100 עובדים למעלה ממחצית מתקיפות הסייבר מתבצעות כלפי חברות קטנות. לרוב החברות הללו אין מנהל אבטחת מידע, והטיפול במערכות המידע והמחשוב מוטל על גורם חיצוני שלא מעורב בהתנהלות העסקית היומיומית של החברה. התוצאה: כמעט בלתי אפשרי לבלום את אירוע הסייבר לפני שהוא גורם לנזקים כבדים.
התפיסה שעסקים קטנים לא צריכים אבטחת מידע, כי הם לא מעניינים האקרים, היא בדיוק מה שהופכת אותם למעניינים עבור האקרים.
הזנחת אבטחת המידע גורמת לכך שחלק ניכר מהעסקים הקטנים שחווים מתקפת סייבר, לא מצליחים להתאושש ממנה, לאו דווקא בגלל כמה ימי השבתה ספורים, אלא בגלל הפגיעה במוניטין והחשש של הלקוחות הגדולים מהפקדת מידע אצל חברה כזו. בעסק קטן גם אין מודעות גבוהה לכך שטיפול באירוע סייבר צריך להתבצע על ידי צוות תגובה (IR Team). טיפול בלתי מקצועי באירוע יוביל להעמקת הנזקים
החוק מחייב עסקים לעמוד בדרישות תקנות הגנת הפרטיות, ובמקרה של מתקפת סייבר, החברה תיאלץ להתמודד לא רק עם הנזקים שנגרמו, אלא גם עם קנסות מטעם רשות הגנת הפרטיות ותביעות של לקוחות על פגיעה בפרטיותם.
לאחרונה אף הוגשו מספר תביעות ייצוגיות נגד חברות על כך שלא עמדו בדרישות הגנת הפרטיות, למרות שלא התרחשה בהן תקיפה או דליפת מידע. התביעות הוגשו רק על בסיס חשיפה של חולשת אבטחת מידע במערכותיהן, שיכלה להביא תיאורטית לדליפת מידע.
סיכון הסייבר לעסק קטן שכנראה לא חשבתם עליו
אחת הסכנות המשמעותיות ביותר לחברה קטנה היא לאו דווקא תקיפה ישירה. מכיוון שפריצה לחברות גדולות מאתגרת יותר, אחת השיטות החביבות על האקרים היא שימוש בספק קטן ופחות מוגן, כבסיס ממנו תצא המתקפה. כלומר, הנזק עלול להיגרם דרך חברות אחרות.
רוצים דוגמה? קחו שתיים.
דוגמה ראשונה – האקרים מצליחים לחדור למערכות המידע של משרד רו"ח. באמצעות החדירה מגיעים לידיהם דו"חות כספיים רגישים של לקוחות. הנתונים הכספיים מאפשרים להם לסחוט את החברות שדו"חותיהם דלפו, על מנת שלא יפרסמו אותם לציבור הרחב.
דוגמה שנייה – האקרים חודרים למערכת המיילים של משרד עו"ד. באמצעות השתלטות זו, מגיע אליהם מידע רגיש שנאסף רק כ"בונוס". מטרת התקיפה המרכזית היא להטעות חברה גדולה שמקבלת מהמשרד שירותים משפטיים. באמצעות ההשתלטות על המיילים, יכולים ההאקרים לשלוח מייל המתחזה לעורך דין במשרד, לפתח התכתבות עם אחד מעובדי הלקוח, וכך לגרום לו לבצע פעולה שעשויה להחדיר נוזקה לתוך מערכות החברה. כעת, כאשר ההאקרים שולטים במחשב של הקורבן, הם יכולים, למשל, לזהות כי עסקה גדולה עומדת להתרחש, ובעקבותיה ליירט העברה כספית בסכום גבוה. בטח כבר הבנתם לאן הסיפור הזה מתקדם.
אבטחת מידע בעסקים קטנים – איך מתמודדים
המטרה הראשונה בהתמודדות עם אבטחת מידע בחברות קטנות היא יישור קו לסטנדרט הגנה מקובל בחברה. שני הצעדים הראשונים והבסיסיים ביותר הם טיפול בנושא מודעות העובדים באמצעות הדרכות על סיכוני סייבר והזמנת סקר סיכונים שיסקור את סיכוני אבטחת המידע בפניהם עומדת החברה ואת האופן בו הם מטופלים היום, אל מול המצב הרצוי.
בהמשך, בהתאם לתקציב ולאופן ניהול הסיכונים עליו יוחלט בחברה, מומלץ לבצע גם בדיקות חדירות (Penetration-Test), בהן צוות המומחים שלנו מדמה פעילות של האקרים שמנסים לתקוף את החברה באמצעות חולשות טכנולוגיות במערכות המידע.
לכולנו יש דלת כניסה מאובטחת ונעולה, מצלמות אבטחה ומערכות כיבוי אש. אלו אמצעים חשובים שמגנים על החברה מפני סיכונים שמוכרים לכם היטב, אך מתקפות הסייבר מהוות היום את גורם הסיכון המרכזי על חברות מסחריות. אי אפשר להתעלם מהסיכון הזה, ועם יועצי אבטחת המידע הנכונים, גם תוכלו להפסיק לפחד מהעיסוק בו.
בכדי להגן על החברה שלכם מפני האקרים, אתם לא צריכים להפוך למומחי סייבר, בשביל זה אנחנו כאן.
לייעוץ אבטחת מידע לעסקים קטנים חייגו 03-6259892.