שחזור מידע חקירתי – כיצד נכון לשחזר ראיות דיגיטליות?
אנחנו חיים בעידן דיגיטלי בו כל מידע במכשיר הטלפון הנייד או במחשב יכולים לחרוץ גורלות במשפט – שחזור שיחות וואטסאפ שנמחקו יכול לאושש או לשלול טענות לפשע פלילי, שחזור תמונה יכול להכריע אם התקיים קשר רומנטי או שלא היו דברים מעולם.
כאשר למידע שנמחק יש חשיבות עסקית או משפטית, יתכן כי בעתיד תצטרכו להוכיח כי השחזור שביצעתם הוא אותנטי ולא בוצעה בו מניפולציה, שינוי או זיוף. חשוב שתבדקו האם המעבדה אליה אתם פונים, מנוסה בביצוע הליך שחזור מידע באופן תקין, לפי נוהל סדור, לצורך הגשת חומרי שחזור לגופי אכיפה כמו משטרת ישראל או בדמות חוות דעת מומחה מחשבים וראיות דיגיטליות לבית המשפט.
רוצים דוגמא? בבקשה – מעבדת השחזור הגישה לכם את חומרי השחזור בקובץ WORD אוEXCEL – אלו הם קבצים שניתנים לעריכה ושינוי בקלות. איזה גוף אכיפה או בית משפט יסכים לקבל ראיות שכאלה?
השאלות שיעזרו לכם לבחור מעבדת שחזור
בבואכם לבחור מעבדת שחזור מידע לצורך שחזור מידע חקירתי, כלומר כזה אשר יש לו משמעות, בין אם בהווה או בעתיד, בעלת ערך משפטי או עסקי – שאלו את מעבדת השחזור כמה שאלות חשובות:
- האם השירות שלכם מאפשר הגשת חוות דעת מומחה שחזור מידע לבית המשפט?
- האם הגשתם בעבר דוחות שחזור מידע למשטרה או חוות דעת מומחה לבית המשפט?
- האם ביכולתכם לספק חוות דעת לגבי האותנטיות של המידע ששוחזר?
- במידה ולא תצליחו לשחזר את המידע, האם תוכלו להוכיח בחוות דעת מומחה כי המידע נמחק ולא ניתן לשחזרו או לחלופין, כי המידע בעצם מעולם לא נמחק?
במידה והתשובות לשאלות אינן ברורות מספיק או שאותה מעבדת שחזור לא יכולה לספק את מה שאתם צריכים, עיצרו וחישבו אם כדאי לשלם עבור אותו שירות לשתי מעבדות שונות…
כדאי לקרוא בנוסף:
מדוע ד"ר גוגל עלול לסכן את שחזור המידע שלכם?
עלות שחזור מידע – כמה עולה שחזור מידע?
כיצד מתבצע הליך גילוי מסמכים דיגיטלי – eDiscovery?
המאמר "שחזור מידע חקירתי" אינו מחליף ייעוץ של מומחה שחזור מידע. החברה אינה אחראית לכל נזק והאחריות לפעולות שינקטו בעקבות הבנת המאמר מוטלת במלואה על הקוראים.